Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Restricțiile de pestă, ridicate la Osica de Sus
04.04.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 112

Veterinarii au ridicat restricțiile privind circulația animalelor în Osica de Sus, restricții impuse după confirmarea focarului de pestă porcină de la finalul anului trecut. Gospodăria din care au fost eliminați porcii bolnavi este în continuare sub supraveghere. De asemenea, la Rusănești cetățenii au primit acordul autorităților veterinare să reia creșterea suinelor.


Localitățile din Olt afectate anul trecut de pesta porcină africană au scăpat de virusul care le-a ucis animalele. După ce au verificat toate exploatațiile de porci din Osica de Sus, dar și din localitățile învecinate, medicii veterinari au anunțat astăzi ridicarea restricțiilor.
La Rusănești, ultimele rezultatele ale testelor de laborator efectuate la porcii santinelă sunt negative la pestă.
Cetățenii au acordul veterinarilor să își achiziționeze din nou porci. Ei trebuie să respecte însă reguli stricte în privința provenienței animalelor, pentru a evita noi îmbolnăviri.
Medicii veterinari vor monitoriza în continuare cu atenție efectivele de suine din cele două localități. În Olt mai sunt restricții de circulație a animalelor în Șerbănești și localitățile apropiate, după confirmarea pestei porcine africane în gospodăria unui cioban.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019