Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Campania de primăvară, debut excelent
03.04.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 95

Campania agricolă de primăvară a debutat cu dreptul la nivelul județului Olt. Vremea favorabilă, cu temperaturi optime i-a determinat pe mulți dintre fermierii din sudul județului să semene mult mai devreme terenurile cu mazăre, floarea-soarelui sau porumb.


După toamna secetoasă de anul trecut care a adus pierderi însemnate pentru mulți agricultori care pariaseră pe culturile de grâu și rapița, primăvara aceasta este promițătoare. Datorită condițiilor climatice favorabile, care au dus la o creștere a temperaturii solului, campania de primăvară a început mult mai devreme. Încă din primele zile ale lunii martie, la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal s-au semănat 142 de hectare de mazăre.

Anul acesta, reprezentanții stațiunii din Caracal au semănat o suprafață mult mai mare cu floarea soarelui. Aici, fermierii au fost nevoiți să întoarcă ogoarele semănate anul trecut cu rapiță, din cauza gradului scăzut de răsărire.

De câteva zile, fermierii au pornit și semănatul la porumb. Pentru acest an, la stațiunea din Caracal sunt planificate 380 de hectare, din care au fost însămânțate deja 300 . 

campanie de primavar semanat floarea soarelui porumb
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019