Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Campania de primăvară, debut excelent
03.04.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 145

Campania agricolă de primăvară a debutat cu dreptul la nivelul județului Olt. Vremea favorabilă, cu temperaturi optime i-a determinat pe mulți dintre fermierii din sudul județului să semene mult mai devreme terenurile cu mazăre, floarea-soarelui sau porumb.


După toamna secetoasă de anul trecut care a adus pierderi însemnate pentru mulți agricultori care pariaseră pe culturile de grâu și rapița, primăvara aceasta este promițătoare. Datorită condițiilor climatice favorabile, care au dus la o creștere a temperaturii solului, campania de primăvară a început mult mai devreme. Încă din primele zile ale lunii martie, la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal s-au semănat 142 de hectare de mazăre.

Anul acesta, reprezentanții stațiunii din Caracal au semănat o suprafață mult mai mare cu floarea soarelui. Aici, fermierii au fost nevoiți să întoarcă ogoarele semănate anul trecut cu rapiță, din cauza gradului scăzut de răsărire.

De câteva zile, fermierii au pornit și semănatul la porumb. Pentru acest an, la stațiunea din Caracal sunt planificate 380 de hectare, din care au fost însămânțate deja 300 . 

campanie de primavar semanat floarea soarelui porumb
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE