Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sprijin pentru crescătorii de Bazna și Mangalița
28.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 87

O modificare legislativă aprobată zilele acestea de Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților vine în sprijinul crescătorilor de porci Bazna și Mangalița. Și ei vor putea accesa subvenții pentru activitatea de reproducţie, cu un număr minim de 20 de animale din cele două rase autohtone.


Ajutoarele financiare acordate de stat fermierilor care cresc porci pentru reproducție vor merge și către crescătorii de Bazna și Mangalița. Anunțul a fost făcut de deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților. Membrii comisiei, din care face parte și deputatul Dan Ciocan, în calitate de secretar, au stat de vorbă cu fermierii și au găsit o formulă legislativă care să îi avantajeze.
În comisie a fost dezbătut Programul de susținere a crescătorilor de suine. Acestuia i-au fost aduse unele modificări, în sensul că fermele de creștere a porcilor pot deveni ferme pentru reproducție și pot accesa subvențiile aferente acestui tip de activitate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019