Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fermierii, ajutați să își irige terenurile
27.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 83

Reprezentanții Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare din Olt vor să folosească la maximum instalațiile reabilitate și să crească de la un an la altul suprafețele cultivate. Anul acesta, spre exemplu, caută fermieri care au deja instalații funcționale, pe care să îi ajute să ia apă din canalele de irigații.


Cu mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii de irigații în derulare, ANIF își propune ca apa pompată gratuit pe canalele de irigații să ajungă pe cât mai multe suprafețe cultivate din Olt. De aceea, până când organizațiile utilizatorilor de apă vor reuși să refacă pe fonduri europene stațiile de punere sub presiune, conducerea Agenției vrea să ajute și alți fermieri să profite de acest avantaj.
Anul acesta se vor extinde suprafețele irigate și în zona Caracal, unde reabilitarea amenajării de irigații este aproape de final, în curând fiind făcută recepția pentru terminarea lucrărilor. Se lucrează, de asemenea, la modernizarea infrastructurii principale de pe amenajarea Bucșani-Cioroiu.
Mulți fermieri din județ s-au înscris în organizații ale utilizatorilor de apă. În această perioadă, vor accesa fonduri europene pentru refacerea stațiilor de punere sub presiune și achiziționarea de echipamente. Astfel, în următorii ani, ei vor iriga suprafețe din ce în ce mai mari.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019