Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fermierii, ajutați să își irige terenurile
27.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 114

Reprezentanții Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare din Olt vor să folosească la maximum instalațiile reabilitate și să crească de la un an la altul suprafețele cultivate. Anul acesta, spre exemplu, caută fermieri care au deja instalații funcționale, pe care să îi ajute să ia apă din canalele de irigații.


Cu mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii de irigații în derulare, ANIF își propune ca apa pompată gratuit pe canalele de irigații să ajungă pe cât mai multe suprafețe cultivate din Olt. De aceea, până când organizațiile utilizatorilor de apă vor reuși să refacă pe fonduri europene stațiile de punere sub presiune, conducerea Agenției vrea să ajute și alți fermieri să profite de acest avantaj.
Anul acesta se vor extinde suprafețele irigate și în zona Caracal, unde reabilitarea amenajării de irigații este aproape de final, în curând fiind făcută recepția pentru terminarea lucrărilor. Se lucrează, de asemenea, la modernizarea infrastructurii principale de pe amenajarea Bucșani-Cioroiu.
Mulți fermieri din județ s-au înscris în organizații ale utilizatorilor de apă. În această perioadă, vor accesa fonduri europene pentru refacerea stațiilor de punere sub presiune și achiziționarea de echipamente. Astfel, în următorii ani, ei vor iriga suprafețe din ce în ce mai mari.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE