Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Liste pentru achiziția de porci, la Rusănești
25.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 94

Localnicii din Rusănești fac liste să achiziționeze din nou porci, după ce toate animalele le-au fost ucise anul trecut pentru a preveni răspândirea pestei. Autoritățile așteaptă și rezultatele ultimelor probe prelevate de la porcii santinelă crescuți în cele trei gospodării în care s-au confirmat focarele de pestă.


Rusăneștiul pare să fi scăpat de pesta porcină africană, boală din cauza căreia au fost ucise toate suinele din comună. Porcii santinelă nu prezintă semne de boală, iar oamenii vor să reia creșterea porcilor. Reprezentanții primăriei s-au implicat și au realizat liste cu numărul de animale pe care vrea să le achiziționeze fiecare localnic.
Obișnuiți să aibă mereu porci în gospodărie, localnicii sunt nerăbdători să achiziționeze din nou animale. Pentru început vor cumpăra câte 1-2 exemplare, pentru ca apoi, dacă nu vor mai fi suspiciuni de boală, să își refacă exploatațiile.
Autoritățile veterinare nu au precizat însă dacă în localitățile din Teleorman, de unde s-a răspândit virusul, mai sunt sau nu focare de pestă porcină africană la animale sălbatice sau domestice.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019