Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Liste pentru achiziția de porci, la Rusănești
25.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 116

Localnicii din Rusănești fac liste să achiziționeze din nou porci, după ce toate animalele le-au fost ucise anul trecut pentru a preveni răspândirea pestei. Autoritățile așteaptă și rezultatele ultimelor probe prelevate de la porcii santinelă crescuți în cele trei gospodării în care s-au confirmat focarele de pestă.


Rusăneștiul pare să fi scăpat de pesta porcină africană, boală din cauza căreia au fost ucise toate suinele din comună. Porcii santinelă nu prezintă semne de boală, iar oamenii vor să reia creșterea porcilor. Reprezentanții primăriei s-au implicat și au realizat liste cu numărul de animale pe care vrea să le achiziționeze fiecare localnic.
Obișnuiți să aibă mereu porci în gospodărie, localnicii sunt nerăbdători să achiziționeze din nou animale. Pentru început vor cumpăra câte 1-2 exemplare, pentru ca apoi, dacă nu vor mai fi suspiciuni de boală, să își refacă exploatațiile.
Autoritățile veterinare nu au precizat însă dacă în localitățile din Teleorman, de unde s-a răspândit virusul, mai sunt sau nu focare de pestă porcină africană la animale sălbatice sau domestice.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE