Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se anunță un an agricol bun
11.02.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 202

Previziuni bune pentru anul agricol 2019. Cantitatea de precipitații și temperaturile ridicate dau mari speranțe fermierilor olteni, care în toamnă erau îngrijorați din cauza secetei. Astfel, dacă în acea perioadă puțin peste 60% din culturile însămânțate erau răsărite, acum situația este una îmbucurătoare.


 Toamna anului trecut a fost extrem de capricioasă pentru agricultori. A fost o lungă perioadă de timp în care precipitațiile au lipsit, iar campania agricolă de pregătire a terenurilor și însămânțare a fost îngreunată. Cu eforturi mari, fermierii au reușit să încheie sezonul, însă aveau mari temeri în legătură cu răsărirea plantelor. Acum însă, la sfârșitul iernii, au motive de bucurie, spun reprezentanții de la Direcția pentru Agricultură Olt.
Producțiile din acest an vor fi însă mai mici comparativ cu cele înregistrate anul trecut. În plus, fermierii se tem că primăvara ar putea veni cu nopți geroase, care le-ar afecta culturile.
Culturile de toamnă au fost inspectate în acest week-end, direct în câmp de ministrul Agriculturii Petre Daea, care a dorit să vadă care este gradul de răsărire și de germinație, mai ales la grâu.
În Olt, anul trecut, producția medie la grâu a fost de șase tone pe hectar, iar la orz de 5.5 tone.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019