Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se anunță un an agricol bun
11.02.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 227

Previziuni bune pentru anul agricol 2019. Cantitatea de precipitații și temperaturile ridicate dau mari speranțe fermierilor olteni, care în toamnă erau îngrijorați din cauza secetei. Astfel, dacă în acea perioadă puțin peste 60% din culturile însămânțate erau răsărite, acum situația este una îmbucurătoare.


 Toamna anului trecut a fost extrem de capricioasă pentru agricultori. A fost o lungă perioadă de timp în care precipitațiile au lipsit, iar campania agricolă de pregătire a terenurilor și însămânțare a fost îngreunată. Cu eforturi mari, fermierii au reușit să încheie sezonul, însă aveau mari temeri în legătură cu răsărirea plantelor. Acum însă, la sfârșitul iernii, au motive de bucurie, spun reprezentanții de la Direcția pentru Agricultură Olt.
Producțiile din acest an vor fi însă mai mici comparativ cu cele înregistrate anul trecut. În plus, fermierii se tem că primăvara ar putea veni cu nopți geroase, care le-ar afecta culturile.
Culturile de toamnă au fost inspectate în acest week-end, direct în câmp de ministrul Agriculturii Petre Daea, care a dorit să vadă care este gradul de răsărire și de germinație, mai ales la grâu.
În Olt, anul trecut, producția medie la grâu a fost de șase tone pe hectar, iar la orz de 5.5 tone.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE