Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Se extind culturile de usturoi
11.02.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 334

Legumicultorii olteni sunt încurajați să cultive suprafețe mai mari cu usturoi. Anul acesta, ei vor primi sămânța, dar și utilajele de care au nevoie pentru a obține producții și mai bune, în cadrul proiectului pilot inițiat de Ministerul Agriculturii. Totodată, producătorii își pot valorifica producția într-un mod organizat, marfa ajungând pe rafturile unui important lanț de supermarketuri.


Începând din acest an, vom regăsi și în supermarketuri mai mult usturoi românesc. O parte din acesta va fi plantat pe teritoriul județului Olt, la Vădăstrița și la Urzica. Legumicultorii fac parte din proiectul Ministerului Agriculturii, derulat în colaborare cu Țara mea, o cooperativă care livrează marfă în magazinele Kaufland.
Pe lângă sămânța achiziționată, tot în cadrul proiectului vor fi cumpărate utilaje care să-i ajute pe fermieri să obțină producții mai mari.
Începând din acest an, suprafețele cultivate cu usturoi vor fi subvenționate de stat. 1.000 de euro este ajutorul de minimis acordat pentru fiecare hectar de usturoi plantat, dacă fermierii fac dovada comercializării a minimum 5.000 de kilograme din producția obținută. Persoanele fizice sau juridice care doresc să primească această subvenție trebuie să cultive minimum 3.000 de metri pătrați, plata acordându-se proporțional cu suprafața cultivată.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Înmormântare cu poliția și mascații

Înmormântare cu forțele de ordine la poartă. S-a întâmplat ieri, în comuna Slătioara, unde poliția, mascații și jandarmii au intervenit, după ce la eveniment participau, în loc de maximum opt persoane, atât cât prevede ordonanța militară, peste 40 de oameni. Polițiștii i-au trimis acasă pe localnicii veniți să își ia rămas bun de la răposată, fără să conștientizeze însă pericolul la care se expun. Cel care a organizat înmormântarea a fost amendat cu 2.000 de lei.
08 Apr 2020