Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Se extind culturile de usturoi
11.02.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 281

Legumicultorii olteni sunt încurajați să cultive suprafețe mai mari cu usturoi. Anul acesta, ei vor primi sămânța, dar și utilajele de care au nevoie pentru a obține producții și mai bune, în cadrul proiectului pilot inițiat de Ministerul Agriculturii. Totodată, producătorii își pot valorifica producția într-un mod organizat, marfa ajungând pe rafturile unui important lanț de supermarketuri.


Începând din acest an, vom regăsi și în supermarketuri mai mult usturoi românesc. O parte din acesta va fi plantat pe teritoriul județului Olt, la Vădăstrița și la Urzica. Legumicultorii fac parte din proiectul Ministerului Agriculturii, derulat în colaborare cu Țara mea, o cooperativă care livrează marfă în magazinele Kaufland.
Pe lângă sămânța achiziționată, tot în cadrul proiectului vor fi cumpărate utilaje care să-i ajute pe fermieri să obțină producții mai mari.
Începând din acest an, suprafețele cultivate cu usturoi vor fi subvenționate de stat. 1.000 de euro este ajutorul de minimis acordat pentru fiecare hectar de usturoi plantat, dacă fermierii fac dovada comercializării a minimum 5.000 de kilograme din producția obținută. Persoanele fizice sau juridice care doresc să primească această subvenție trebuie să cultive minimum 3.000 de metri pătrați, plata acordându-se proporțional cu suprafața cultivată.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019