Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Se extind culturile de usturoi
10.02.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 408

Legumicultorii olteni sunt încurajați să cultive suprafețe mai mari cu usturoi. Anul acesta, ei vor primi sămânța, dar și utilajele de care au nevoie pentru a obține producții și mai bune, în cadrul proiectului pilot inițiat de Ministerul Agriculturii. Totodată, producătorii își pot valorifica producția într-un mod organizat, marfa ajungând pe rafturile unui important lanț de supermarketuri.


Începând din acest an, vom regăsi și în supermarketuri mai mult usturoi românesc. O parte din acesta va fi plantat pe teritoriul județului Olt, la Vădăstrița și la Urzica. Legumicultorii fac parte din proiectul Ministerului Agriculturii, derulat în colaborare cu Țara mea, o cooperativă care livrează marfă în magazinele Kaufland.
Pe lângă sămânța achiziționată, tot în cadrul proiectului vor fi cumpărate utilaje care să-i ajute pe fermieri să obțină producții mai mari.
Începând din acest an, suprafețele cultivate cu usturoi vor fi subvenționate de stat. 1.000 de euro este ajutorul de minimis acordat pentru fiecare hectar de usturoi plantat, dacă fermierii fac dovada comercializării a minimum 5.000 de kilograme din producția obținută. Persoanele fizice sau juridice care doresc să primească această subvenție trebuie să cultive minimum 3.000 de metri pătrați, plata acordându-se proporțional cu suprafața cultivată.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE