Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Irigații pentru 100.000 hectare
29.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 6385

Trei proiecte mari, de reabilitare a infrastructurii principale de irigații, sunt în derulare în județul Olt. După finalizarea lor, aproape 100.000 de hectare de teren agricol vor putea fi irigate. Anul acesta începe o nouă investiție, în zona Corabia, care va asigura irigații pentru încă 44.000 hectare. Banii pentru punerea în funcțiune a instalațiilor de pompare și repompare a apei din Olt vin din bugetul național.


 Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare repune pe picioare sistemul de irigații, despre care se spunea, cu câțiva ani în urmă, că este devastat. Specialiștii au mers în teren, au analizat și au ajuns ca concluzia că, cel puțin în județul Olt, se pot iriga sute de mii de hectare, dacă se investește în infrastructura principală, respectiv în stațiile care pompează și repompează apa pe canale. Un astfel de proiect este în derulare la Caracal. Directorul ANIF, Florin Barbu, a mers sâmbătă să verifice stadiul lucrărilor.
De aici, apa ajunge la alte două stații de punere sub presiune, care asigură apă pentru irigații pentru terenurile agricole până aproape de granița cu județul Dolj. În afară de amenajarea de la Caracal, alte două investiții, tot în reabilitarea infrastructurii principale, se derulează în zona Fălcoiu și Stoenești-Vișina.
Iar anul acesta trebuie să înceapă un alt proiect mare de irigații, tot din bani de la bugetul de stat, pentru zona Dunării. Sunt proiecte mari și dificil de realizată însă, odată puse la punct aceste sisteme, producția agricolă foarte bună este garantată, spun specialiștii.
Cu aceste stații refăcute, cu apă gratuită pe canalele de irigații, fermierii care fac parte din asociații ale utilizatorilor de apă își pot pune și ei la punct, cu fonduri europene, stațiile de punere sub presiune. Din luna mai se pot depune proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, fiecare asociație putând beneficia de câte un milion de euro pentru retehnologizarea acestor stații.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Lucrările la Varianta Oituz, în linie dreaptă

Strategia Primăriei Slatina privind asfaltarea străzilor are ca obiectiv modernizarea infrastructurii rutiere a celor mai aglomerate tronsoane din oraș și descongestionarea traficului greu din aceste zone. Chiar dacă, momentan, circulația se desfășoară în condiții speciale, oamenii se declară mulțumiți de faptul că administrația locală investește în infrastructură și sunt de părere că Slatina se va dezvolta și mai mult în viitorul apropiat.
10 Aug 2020