Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Încă o încercare pentru centura mediană
03.12.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 260

Platforma industrială a Slatinei are nevoie de o infrastructură care să faciliteze transportul de mărfuri. De aceea, Primăria Municipiului Slatina are în plan crearea unei șosele care să scoată întreg traficul greu din oraș. Proiectul de construire a centurii mediane a Slatinei a fost respins de către Curtea Constituțională a României, iar, în acest moment, municipalitatea dorește să reia întreg procesul, până când centura mediană va deveni realitate.


Centura mediană este cel mai ambițios proiect de infrastructură al administrației slătinene. Cu o lățime de 10 metri și o lungime de 5,6 kilometri, drumul este, practic, varianta care ar lega cele două zone industriale puternice ale Slatinei și va scoate tot traficul greu din oraș.
Proiectul inițial a primit avizul celor două camere ale Parlamentului, însă, a fost atacat de Guvern la Curtea Constituțională. Judecătorii de la CCR au stabilit că legea privind transferul proprietății terenurilor Hergheliei Slatina în patrimoniul Primăriei este neconstituțională, iar totul a fost blocat. Reprezentanții administrației locale nu vor renunța la acest proiect vital pentru dezvoltarea orașului și spun că vor relua întreg procesul decizional până când centura mediană va deveni o realitate a Slatinei.
Proiectul, în valoare de peste 70 de milioane de lei, este unul esențial pentru degajarea traficului din Slatina. Investiția ar urma să asigure conectarea Slatinei la Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, preluarea traficului greu de pe străzile Cireașov și Artileriei și, cel mai important, ar asigura dezvoltarea infrastructurii rutiere a orașului, în vederea atragerii de investitori.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE