Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primarii olteni, instruiți pentru alegerile locale
12.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 697

Autoritatea Electorală Permanentă a început procesul de instruire a primarilor și secretarilor pentru alegerile locale, din 27 septembrie. La Olt, pentru a respecta măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, sunt organizate pe parcursul acestei săptămâni, câte trei ședințe zilnic, la fiecare întâlnire participând reprezentanții a maximum 10 primării. Edilii olteni consideră întâlnirile ca fiind benefice, deoarece, cu această ocazie, pot afla răspunsuri concrete și clare.


Primarii și secretarii autorităților locale din Olt sunt chemați, în aceste zile, pentru a fi pregătiți pentru alegerile locale din toamnă. Ședințele sunt organizate în grupuri de maximum 10 persoane, astfel încât să se respecte toate măsurile de protecție impuse de Guvern. Participanții consideră utile întâlnirile în cadrul cărora se pot pune la punct cu ultimele modificări legislative și normele sanitare ce se impun pentru prezența în siguranță la urne a cetățenilor.

Din cauza pandemiei de coronavirus, organizarea alegerilor locale din acest an va presupune o serie de cheltuieli suplimentare. Bugetele locale au fost serios afectate de această criză epidemiologică, iar primarii speră să primească sprijin de la Guvern pentru ca toate aceste cerințe impuse să poată fi îndeplinite.
Întrebările cele mai des adresate de participanții la ședințele de instruire pentru alegerile locale au făcut referire la modul în care cheltuielile suplimentare vor fi acoperite, astfel încât toți locuitorii care vor veni în data de 27 septembrie la urne să aibă parte de cele mai bune condiții de siguranță.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020