Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Marius Oprescu: drumuri modernizate, o promisiune onorată
11.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 456

S-a investit masiv în modernizarea drumurilor județene, în ultimii ani. Cu bani din bugetul Consiliului Județean, prin programe guvernamentale sau din fonduri europene, zeci de tronsoane de drum au fost reabilitate. Cele mai mari lucrări se derulează pe fonduri europene și presupun refacerea a două șosele care traversează județul de la nord la sud.


Drumuri județene moderne, pentru ca oamenii să circule rapid și în siguranță între localități. Aceasta a fost una dintre prioritățile lui Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt. Acum, la final de mandat, locuitorii județului beneficiază deja de șosele reabilitate în mai multe zone. Fie că vorbim despre porțiuni care nu mai fuseseră niciodată asfaltate, fie de tronsoane care aveau nevoie de reparații și modernizări, toate au fost în atenția Consiliului Județean, în ultimii ani.
Printre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean se numără asfaltarea drumurilor ce alcătuiesc rețeaua rutieră a mașinilor care colectează gunoiul din tot județul și îl aduc la depozitul ecologic de la Bălteni.

Președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu, spune că cele două programe guvernamentale, PNDL 1 și PNDL 2, au adus județului Olt peste 100 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii. Este vorba de 7 tronsoane de drumuri județene, care, înainte, erau la nivel de balast, iar acum beneficiază de un asfalt nou și modern.
Și în ceea ce privește atragerea de fonduri europene situația este una îmbucurătoare. Consiliul Județean Olt a încercat să exploateze la maximum aceste facilități oferite de Uniunea Europeană, atrăgând peste 200 de milioane de lei. Astfel, prin intermediul fondurilor nerambursabile vor fi asfaltați peste 100 km de drumuri, care străbat de la nord la sud, întreg județul.
Strategia pe care autoritatea județeană o are este aceea de a lega sudul județului de zona de nord, oferind, astfel, o alternativă modernă, la parametrii europeni, pentru toți cei care vor să ocolească aglomerația de pe drumurile naționale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020