Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Lucrările la Varianta Oituz, în linie dreaptă
10.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1381

Strategia Primăriei Slatina privind asfaltarea străzilor are ca obiectiv modernizarea infrastructurii rutiere a celor mai aglomerate tronsoane din oraș și descongestionarea traficului greu din aceste zone. Chiar dacă, momentan, circulația se desfășoară în condiții speciale, oamenii se declară mulțumiți de faptul că administrația locală investește în infrastructură și sunt de părere că Slatina se va dezvolta și mai mult în viitorul apropiat.


Investițiile în infrastructură sunt o prioritate pentru Primăria Slatina. În ultimii ani, autoritățile au alocat constant sume importante pentru acest domeniu, astfel încât slătinenii să circule în cele mai bune condiții. După ce un studiu sociologic a indicat faptul că mulți dintre cetățeni au considerat că reabilitarea Variantei Oituz reprezintă o prioritate, Primăria a decis să aloce bani din bugetul local pentru derularea acestui proiect de anvergură. Primele lucrări au început pe Strada Pitești, iar stadiul lor este unul destul de avansat. După ce vor termina cu acest tronson, utilajele și echipele de muncitori se vor muta pe Strada Oituz și apoi pe Bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu.
Zeci de muncitori și utilaje se află în acest moment de-a lungul întregii artere. Se lucrează pe ambele benzi ale șoselei, pe sensul de mers dinspre Valea Mare către Slatina. Angajații firmei contractate de Primăria Slatina au început decopertarea totală a asfaltului vechi, iar în unele zone, deja s-a trecut la tasarea primului strat de pământ.

Chiar dacă traficul se desfășoară în condiții speciale, oamenii spun că o astfel de investiție era necesară. Aceștia se declară mulțumiți de faptul că administrația locală investește în infrastructură și speră ca, în curând, Slatina să aibă o centură ocolitoare modernă și sigură.

Pe lângă asfaltarea străzii Pitești, autoritățile au inclus în proiectele de asfaltare mai multe lucrări importante, care presupun refacerea totală a carosabilului de-a lungul întregului complex de străzi ce alcătuiesc centura ocolitoare a Slatinei, dar și consolidarea zidului de sprijin al străzii Oituz.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020