Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Centura care scoate traficul greu din Slatina
29.06.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 777

Un oraș cu o platformă industrială în continuă dezvoltare are nevoie de șosele pe măsură. Pornind de la această idee, Primăria Slatina e gată să implementeze un proiect care va îmbunătăți considerabil traficul din oraș. E un drum de aproape 6 kilometri, care va prelua în primul rând mașinile de mare tonaj care trec în prezent pe străzile Cireașov și Artileriei, dar va rezolva și problema parcărilor pentru TIR-uri și dube.


Primăria Slatina a primit undă verde că continue cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din oraș. Centura mediană, o șosea cu o lățime de 10 metri și o lungime de 5.6 kilometri pornește din zona ALRO și ajunge, traversând terenuri ale Hergheliei Slatina, în zona industrială Pirelli. Drumul de legătură ce se va construi cu fonduri din bugetul local rezolvă în primul rând problema traficului greu de pe străzile Cireașov și Artileriei.
Este cel mai important și cel mai ambițios proiect de infrastructură rutieră, la care se lucrează de mai bine de un an. Atunci, primarul Slatinei, Emil Moț, anunța că a găsit soluția pentru a scoate traficul greu din oraș.
De atunci, s-a lucrat la documentația în vederea desemnării unui constructor pentru această lucrare importantă, dar s-au făcut demersuri și pentru preluarea terenurilor traversate de șoseaua de centură. La începutul anului, când a prezentat investițiile prioritare pentru 2020, primarul Emil Moț vorbea despre aprobările de care e nevoie pentru ca acest mare proiect să poată fi dus la bun sfârșit.
Astăzi, Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege, iar construcția drumului de legătură este o certitudine. Proiectul, în valoare de peste 70 de milioane de lei, este unul esențial pentru degajarea traficului din Slatina și, pe lângă acest mare avantaj, aduce multe alte beneficii orașului nostru:

-Conectarea Slatinei la Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești
-Preluarea traficului greu de pe străzile Cireașov și Artileriei
-Facilitarea transportului de mărfuri între cele două zone industriale din Slatina (ALRO-PIRELLI)
-Parcări pentru TIR-uri și dube
-Dezvoltarea infrastructurii rutiere a orașului, în vederea atragerii de investitori.

Pentru ca această investiție să poată fi realizată, a fost nevoie de o colaborare permanentă între administrația locală și parlamentarii de Olt, care au inițiat legea privind transferul proprietății terenurilor Hergheliei Slatina.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE