Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Administrația Moț, undă verde pentru centura mediană
24.06.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1829

Primarul Slatinei, Emil Moț, realizează astăzi un proiect de mare anvergură- construcția centurii mediane a orașului, în beneficiul direct al slătinenilor. Este cea mai importantă investiție în infrastructură rutieră, care va lega zona ALRO de zona Pirelli, pentru care administrația locală a primit toate aprobările. Șoseaua, finanțată în totalitate de Primăria Slatina, rezolvă problema traficului greu din oraș.


Primăria Slatina, condusă de Emil Moț, a primit astăzi și ultima aprobare de care avea nevoie pentru construcția centurii mediane a Slatinei. Plenul Camerei Deputaților a votat proiectul de lege prin care administrația locală preia în administrare anumite suprafețe de teren pe care va trece drumul care leagă cele două zone industriale, ALRO și Pirelli. Șoseaua va traversa parcele care aparțin Hergheliei Slatina, aflată în proprietatea Ministerului Apelor și Pădurilor. De aceea era nevoie de o lege votată în Parlament pentru ca Primăria Slatina să aibă proprietatea terenurilor, să poată demara lucrările. Este cel mai important și cel mai ambițios proiect de infrastructură rutieră, la care se lucrează de mai bine de un an. Atunci, primarul Slatinei, Emil Moț, anunța că a găsit soluția pentru a scoate traficul greu din oraș.
De atunci, s-a lucrat la documentația în vederea desemnării unui constructor pentru această lucrare importantă, dar s-au făcut demersuri și pentru preluarea terenurilor traversate de șoseaua de centură. La începutul anului, când a prezentat investițiile prioritare pentru 2020, primarul Emil Moț vorbea despre aprobările de care e nevoie pentru ca acest mare proiect să poată fi dus la bun sfârșit.
Astăzi, Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege, iar construcția drumului de legătură este o certitudine. Proiectul, în valoare de peste 70 de milioane de lei, este unul esențial pentru degajarea traficului din Slatina și, pe lângă acest mare avantaj, aduce multe alte beneficii orașului nostru:
- Conectarea Slatinei la Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești
- Preluarea traficului greu de pe străzile Cireașov și Artileriei
- Facilitarea transportului de mărfuri între cele două zone industriale din Slatina (ALRO-PIRELLI)
- Parcări pentru TIR-uri și dube
- Dezvoltarea infrastructurii rutiere a orașului, în vederea atragerii de investitori.


Pentru ca această investiție să poată fi realizată, a fost nevoie de o colaborare permanentă între administrația locală și parlamentarii de Olt, care au inițiat legea privind transferul proprietății terenurilor Hergheliei Slatina. Senatorul Paul Stănescu este cel care a înregistrat, în mai 2019, propunerea legislativă de preluarea a terenurilor de la Ministerul Apelor și Pădurilor. S-au alăturat acestui demers și alți senatori și deputați de Olt: Renică Diaconescu şi Siminica Mirea, Dan Ciocan, Marius Iancu, Florin Iordache şi Alexandru Stănescu. După două mandate de președinte al Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu a fost primul care a întins o mână de ajutor municipalității. A înțeles cât de important este acest proiecte pentru un oraș aflat în continuă dezvoltare și s-a implicat activ pentru obținerea tuturor aprobărilor necesare, dar și pentru a-i convinge pe deputați să ofere, astăzi, votul final în plenul Camerei. Primarul Emil Moț le-a transmis tuturor un mesaj de mulțumire.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE