Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Rută sigură pentru ocolirea Podului Olt
04.06.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 4148

Se circulă în cele mai bune condiții, pe strada Basarabilor, din Slatina, pe tronsonul care duce către barajul Oltului. Primăria Slatina este la finalul lucrărilor de asfaltare pe această porțiune care va fi folosită ca rută alternativă atunci când se va opri circulația de podul Olt. Investiția este finanțată din bugetul local și a fost finalizată în timp record. Anul trecut, pe 4 iunie, primarul Emil Moț anunța că a decis să modernizeze șoseaua.


Pe 4 iunie 2019, primarul Slatinei, Emil Moț, anunța că s-au alocat fonduri din bugetul local, pentru reabilitarea străzii Basarabilor, de la intersecția care duce către Mânăstirea Strehareți și până la limita cu localitatea Slătioara. Drumul de la marginea orașului va deveni un traseu indispensabil pentru traficul din Slatina și localitățile limitrofe, atunci când Podul Olt se va închide pentru reparații, explica atunci edilul.
„În momentul în care se va opri traficul pe Podul Olt, această rută va fi o variantă ocolitoare. Din câte știu, și Consiliul Județean a alocat bani Primăriei Slătioara să facă această parte de drum”, a declarat anul trecut Emil Moț, primarul Slatinei.

Astăzi, după un an, toată această porțiune de drum arată cu totul altfel. S-au turnat cele trei straturi de asfalt și se circulă în cele mai sigure condiții. În perioada următoare, vor fi realizate și rigolele pentru preluarea apelor pluviale și se va monta un parapet pe marginea barajului, au declarat reprezentanții Direcției Administrarea Străzilor Slatina.
A rămas de modernizat porțiunea de baraj care aparține Primăriei Slătioara. Aici, autoritățile din Slatina nu pot interveni, pentru legea nu le permite.
Cu această porțiune de drum asfaltată, ruta de ocolire a Podului Olt va fi mult mai sigură, spun cei care s-au ocupat de modernizarea străzii. Va fi trafic intens în zonă și e nevoie de o șosea care să fluidizeze circulația.

Lucrarea face parte din acordul cadrul de modernizare a străzilor din Slatina, care a început anul trecut și se derulează pe o perioadă de 4 ani. Au fost atribuite prin licitație pentru modernizare trei loturi, fiecare cu câte 33 de obiective. Astfel, în următorii ani, toate străzile, trotuarele și porțiunile de asfalt sau beton degradate vor intra în reparații.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020