Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Elevii din Osica de Sus, protejați de COVID-19
02.06.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 87

Și în mediul rural, la școli s-au luat toate măsurile pentru a se preveni riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Spre exemplu, la Osica de Sus, autoritățile au achiziționat măști, termometre și soluții dezinfectante. De asemenea, au fost trasate marcaje în curtea scolii și culoare speciale pe unde elevii vor putea trece, iar băncile au fost așezate la o distanță de 2 metri.


Oficial de astăzi, s-au deschis școlile, dar numai pentru elevii din anii terminali, care au revenit pentru pregătirea dinaintea Evaluării Naționale și Bacalaureatului. În acest sens, și în unitățile din mediul rural s-au luat măsuri pentru ca elevii să fie în siguranță. La Liceul Teoretic „Ion Gheorghe Roșca”, din Osica de Sus, copiii sunt nevoiți să respecte o serie de reguli stricte, dar necesare, pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.
Materialele de protecție, dar și substanțele dezinfectante folosite în școli au fost achiziționate cu bani din bugetul local, după ce Guvernul a promis, dar nu a reușit să facă nimic pentru protejarea elevilor.
Din această unitate, 44 de elevi vor susține Examenul de Evaluare Națională, iar 51 de liceeni vor trece prin febra Bacalaureatului. Majoritatea au preferat ca în aceste săptămâni să continue pregătirea online.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020