Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina se dezvoltă și în vreme de pandemie
19.05.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 4244

Deși am traversat o perioadă extrem de dificilă, în care timpul a stat parcă în loc, Slatina continuă să se dezvolte. Chiar dacă prioritățile s-au schimbat, investițiile începute au continuat. S-a lucrat intens la supralărgirea străzii Drăgănești, se pregătește licitația pentru reamenajarea ștrandului din Progresul, iar în scurt timp va începe montarea noilor lifturi în blocurile turn.


Continuă investițiile, la Slatina, chiar dacă autoritățile și-au concentrat atenția pe acțiunile de protejare a populației împotriva coronavirusului. Proiectele aflate în derulare au continuat, cu respectarea măsurilor de prevenire, fie că vorbim despre șantiere de modernizarea a unor străzi, fie de unele demersuri legislative pentru lucrări care nu au început încă. Cel mai mult s-a lucrat pe strada Drăgănești, de la sensul giratoriu către ieșirea din oraș, la supralărgirea carosabilului pe patru benzi. Primarul Emil Moț a anunțat în premieră la Olt Tv că tot aici va fi amenajată și o șosea care să lege ieșirea din Slatina de drumul expres care se construiește în apropiere.
Între timp, s-a desemnat constructorul pentru construirea parcării supraetajate de pe Aleea Muncii. Vor fi amenajate 170 de locuri de parcare, pe terenul cuprins între supermarketul și brutăria din zonă.
Primarul Emil Moț le-a dat o veste bună și slătinenilor care locuiesc în blocurile turn și așteaptă înlocuirea lifturile. În scurt timp vor începe lucrările.
Iar demersurile pentru continuarea a două proiecte importante, a căror finalizare din depinde în totalitate de Primăria Slatina, au continuat. S-a lucrat la caietul de sarcini pentru a fi demarată licitația în vederea transformării fostului ștrand din Progresul în parc, însă Primăria Slatina așteaptă în continuare o hotărâre de schimbare a destinației terenului, de la Ministerul Tineretului.
Pentru realizarea centurii mediane a Slatinei, care va porni din zona ALRO și va ajunge la ieșirea dinspre Brebeni, se așteaptă un ultim aviz din Parlament.

În câteva zile va fi redeschis și șantierul de modernizare și consolidare a Variantei Oituz, închis pe durata stării de urgență, la solicitarea constructorului. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020