Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Reorganizare în sistemul sanitar din județ
03.04.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 4124

Consiliul Județean a adoptat astăzi mai multe hotărâri care vizează reorganizarea sistemului sanitar din Olt. S-au aprobat fondurile necesare amenajării laboratorului mobil pentru testarea COVID-19 și s-a modificat statul de funcții al Spitalului Județean. De asemenea, Spitalul Municipal Caracal va beneficia de finanțare din fondul de rezervă al consiliului, pentru a lupta împotriva virusului chinezesc.


Consilierii județeni s-au reunit astăzi din nou, pentru a lua decizii importante în contextul epidemiei de coronavirus. Sănătatea este domeniul prioritar acum, de aceea și bugetul județului este rectificat, astfel încât cele două spitale municipale să fie pregătite pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Cel mai mare proiect în acest sens, cel de amenajare a unui laborator pentru testarea populației județului, a primit astăzi finanțate de la Consiliul Județean.
„Pentru achiziționarea ,,Laboratorului modular biologie moleculara’’, i-a fost aprobată, Spitalulului Județean de Urgență Slatina, suma de 380 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt, prevăzut în bugetul Județului Olt pe anul 2020, diferența în sumă de 670 mii lei fiind acoperită prin renunțarea la alte cheltuieli de investiții, mai puțin prioritare în această perioadă de stare de urgență”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean.

Tot pentru Spitalul Slatina, s-a aprobat angajarea a trei medici rezidenți, în specialități care au un rol decisiv în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

„S-a aprobat transformarea a 3 posturi vacante din Statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru a putea fi ocupate, considerându-se de maximă necesitate, în contextul acestei pandemii, de către:
- un medic rezident an V, specialitatea boli infecțioase, nivel studii S;
- un medic rezident an V, specialitatea medicină de urgență, nivel studii S;
- un medic specialist, specialitatea pneumologie, nivel studii S”, a mai transmis Consiliul Județean.


Consiliul Județean va ajuta și Spitalul Municipal Caracal, devenit unitate medicală suport pentru tratarea bolnavilor de Covid-19. Astfel, s-a aprobat alocarea sumei de 300 mii lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru achiziționarea de materiale sanitare ce urmează a fi utilizate de către Spitalul municipal Caracal în combaterea pandemiei de coronavirus.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Rută sigură pentru ocolirea Podului Olt

Se circulă în cele mai bune condiții, pe strada Basarabilor, din Slatina, pe tronsonul care duce către barajul Oltului. Primăria Slatina este la finalul lucrărilor de asfaltare pe această porțiune care va fi folosită ca rută alternativă atunci când se va opri circulația de podul Olt. Investiția este finanțată din bugetul local și a fost finalizată în timp record. Anul trecut, pe 4 iunie, primarul Emil Moț anunța că a decis să modernizeze șoseaua.
04 Iun 2020