Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai multe posibilități de distracție pentru slătineni
16.09.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1681

După parcul Tineretului, în prezent cel mai atractiv loc din oraș, în Slatina se va investi în continuare în proiecte de agrement. Cel mai așteptat dintre ele este construcția mall-ului, autoritățile fiind la finalul negocierilor cu un dezvoltator care va construi centrul comercial. Urmează un nou parc, ce va fi ridicat în locul fostului ștrand din cartierul Progresul.


„Mall la Slatina va fi, cu siguranță”, a declarat primarul Emil Moț, întrebat de slătineni, dar și de jurnaliști despre construcția centrului comercial. Acesta va fi ridicat tot pe terenul fostei unități militare, pe o suprafață de aproximativ 74.000 de metri pătrați, terenul urmând să fie concesionat unui investitor.
Autoritățile din Slatina vor finaliza, în cel mult o lună, negocierile cu un mare dezvoltator, care va construi un mall chiar lângă Parcul Tineretului. Primarul Emil Moț a explicat că municipalitatea discută încă modul în care va arăta centrul comercial, dar și condițiile pe care trebuie să le respecte dezvoltatorul.
Centrul comercial va cuprinde în mod sigur un magazin „ancoră”, respectiv un supermarket diferit de cele existente în oraș și o zonă de Entertainment. Ulterior, dezvoltatorul va închiria spații comerciale către firmele interesate să deschidă magazine aici.
Un alt proiect care asigură încă o zonă de agrement pentru slătineni va fi implementat în cartierul Progresul.
Primăria Slatina a finalizat studiul de fezabilitate pentru proiectul de transformare a fostului ștrand din cartierul Progresul în parc. Autoritățile vor da detalii despre proiect în cadrul unei conferințe de presă ce va fi organizată zilele următoare.
La capătul unor negocieri lungi cu Ministerul Tineretului, pentru preluarea fostei baze sportive Dumitru Dobrescu, Primăria Slatina avansează proiectul de transformare a acestei zone într-un parc. Deși nu ar fi vrut să dea încă detalii despre investiție, primarul Slatinei, Emil Moț, a fost nevoit să explice stadiul proiectului. Asta după ce președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu, a anunțat într-un moment de bucurie că, după Parcul Tineretului, inaugurat vineri, urmează parcul din Progresul.

Construcția celor 6 terenuri de tenis a fost ultima condiție impusă de Ministerul Tineretului, proprietarul ștrandului din Progresul, pentru a ceda municipalității fosta bază de agrement pentru a fi transformată într-un parc modern. Primăria a purtat mai bine de un an negocieri pentru preluarea terenului, dar oficialii ministerului au pus o condiție ce pentru slătineanul de rând e aberantă. Să fie construite în oraș șase terenuri de tenis de câmp. Așa cum au fost cândva în zona respectivă. Autoritățile din Slatina s-au văzut nevoite să respecte această condiție, au realizat un studiu de fezabilitate și o licitație pentru desemnarea unui constructor, iar în luna mai a început amenajarea terenurilor de tenis la Clubul Nautic. Vor fi 4 terenuri descoperite și împrejmuite, din care 2 cu zgură și 2 cu suprafață rapidă. Și vor fi încă 2 terenuri de tenis acoperite și iluminate, unul cu zgură și unul cu suprafață rapidă.
La Clubul Nautic se lucrează deja la amenajarea terenurilor de tenis. Reprezentanții constructorului spun că s-au mobilizat și vor termina în câteva luni.
Având terenurile de tenis în construcție, reprezentanții Primăriei Slatina vor relua, zilele următoare, discuțiile cu Ministerul Tineretului.

Pentru a transforma cât mai repede ruinelor fostului ștrand în parc, municipalitatea a finalizat deja studiile preliminare ale proiectului. Va fi o zonă de agrement modernă, cu o rampă de mari dimensiuni pentru pasionații de skate-uri și biciclete.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE