Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Transportul public din Slatina, revoluționat
14.05.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 3037

Slătinenii vor circula, de anul viitor, cu autobuze electrice. Două proiecte prin care se vor achiziționa 18 mijloace de transport în comun ecologice și se vor reface complet stațiile din tot orașul sunt în plină desfășurare. Investițiile derulate cu fonduri europene își propună să îi convingă pe cât mai mulți locuitori ai Slatinei să lase mașinile acasă, pentru a folosi transportul public.


Să aștepți autobuzul într-o stație cu internet wireless, ecran video și panou care indică timpul de așteptare. Să urci apoi într-un autobuz nou, confortabil, modern, cu temperatură controlată, care să circule rapid, pe mai multe trasee. Toate acestea nu sunt un vis frumos, ci punctele cheie ale unor proiecte cu fonduri europene care vor fi implementate anul viitor în Slatina.

Toate stațiile de autobuz vor fi înlocuite cu unele moderne, iar biletele vor putea fi cumpărate on-line, de pe telefonul mobil, anunță conducerea Primăriei Slatina. În plus, vor fi amplasate stații noi, în zonele în care se vor extinde traseele mijloacelor de transport în comun.
Toate aceste investiții în sistemul de transport public ar trebui să îi convingă pe cât mai mulți slătineni să lase mașinile în parcare și să circule rapid și mai ieftin cu autobuzul, explică edilul Slatinei.
În proiectul derulat de Primăria Slatina mai sunt incluse stații de încărcare rapidă, care vor permite alimentarea autobuzelor pe traseu, dar și cu stații de încărcare lentă, instalate în autobaza Loctrans.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020