Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Acte de proprietate pentru cetățenii romi
08.05.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1208

Slătinenii din zona de jos a orașului vor avea cărți funciare și documente de proprietate pentru casele și terenurile pe care le dețin. Municipalitatea a lansat licitația pentru achiziționarea serviciilor de cadastru, iar apoi va întocmi actele de vânzare-cumpărare pentru fiecare proprietar în parte.


Locuiesc de mai multe decenii în Slatina, pe străzile de sub Grădiște, dar nu au avut niciodată documente de proprietate pentru case și terenuri. Fără posibilități materiale, slătinenii din comunitatea de romi de aici nu și-au permis să își cadastreze terenurile și clădirile, nici să își întocmească acte de vânzare cumpărare. Așa că, pentru ei, realizarea documentelor de identitate sau racordarea caselor la rețele de utilități e cea mai mare problemă. Autoritățile au găsit o soluție și au demarat un proiect care vine în ajutorul cetățenilor din această zonă a orașului.
În această vară, vor începe lucrările de cadastru, anunță municipalitatea, care a scos deja la licitație aceste servicii.
După finalizarea cadastrării tuturor imobilelor, proprietarii se vor întâlni la notar cu reprezentanții municipalității, pentru preluarea, prin contracte de vânzare-cumpărare, a suprafețelor și clădirilor pe care le dețin.
Cărțile funciare vor fi gratuite, urmând ca cetățenii să achite taxele notariale ce le revin în calitate de cumpărători.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE