Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Acte de proprietate pentru cetățenii romi
08.05.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1045

Slătinenii din zona de jos a orașului vor avea cărți funciare și documente de proprietate pentru casele și terenurile pe care le dețin. Municipalitatea a lansat licitația pentru achiziționarea serviciilor de cadastru, iar apoi va întocmi actele de vânzare-cumpărare pentru fiecare proprietar în parte.


Locuiesc de mai multe decenii în Slatina, pe străzile de sub Grădiște, dar nu au avut niciodată documente de proprietate pentru case și terenuri. Fără posibilități materiale, slătinenii din comunitatea de romi de aici nu și-au permis să își cadastreze terenurile și clădirile, nici să își întocmească acte de vânzare cumpărare. Așa că, pentru ei, realizarea documentelor de identitate sau racordarea caselor la rețele de utilități e cea mai mare problemă. Autoritățile au găsit o soluție și au demarat un proiect care vine în ajutorul cetățenilor din această zonă a orașului.
În această vară, vor începe lucrările de cadastru, anunță municipalitatea, care a scos deja la licitație aceste servicii.
După finalizarea cadastrării tuturor imobilelor, proprietarii se vor întâlni la notar cu reprezentanții municipalității, pentru preluarea, prin contracte de vânzare-cumpărare, a suprafețelor și clădirilor pe care le dețin.
Cărțile funciare vor fi gratuite, urmând ca cetățenii să achite taxele notariale ce le revin în calitate de cumpărători.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019