Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Laser performant pentru Urologie
16.04.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 495

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.


Spitalul Județean de Urgență Slatina va fi dotat și anul acesta cu apartură medical performantă. Managerul Cătălin Rotea spune că unitatea medicală va achiziționa echipamente de ultimă generație, cu bani alocați de Consiliul Județean Olt. Cinci milioane de lei vor fi investiți în echipamente pentru mai multe secții medicale. Secția Urologie va primi un laser performant, aparat pe care nu l-a mai avut niciodată și de care dispun doar câteva centre universitare din țară.
Șeful Secției Urologie, medicul Răzvan Cazangiu, spune că noua investiție îi va ajuta foarte mult în tratamentul pacienților.
Secția Urologie a fost dotată în urmă cu patru ani cu un litotritor modern, pentru eliminarea calculilor renali. Aparatul laser vine practic în completarea acestuia, spun medicii specialiști.
Intervențiile cu aparatul laser presupun o procedură modernă de tratament, atât pentru pacienți, cât și pentru medici. Perioada de internare este scurtă, la fel și cea de refacere a pacienților.

Litotritorul primit de Spitalul Slatina tratează nu doar pacienți din Olt, ci și din alte județe din țară. Anul trecut, în fiecare săptămână, 20 de pacienți au fost investigați cu acest tip de aparat.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019