Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Scandal fără sfârșit pentru islazul comunal
15.04.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 669

Referendum sau asociație pentru administrarea islazului comunei Coteana? Mai mulți crescători de animale din localitate, s-au adunat, astăzi, la sediul primăriei, pentru a hotărî ce este de făcut pentru a a putea lua în administrare pășunile. Localnicii sunt revoltați că de doi ani nu își pot duce animalele la pășunat și au pierdut subvenții mari pentru suprafețele de islaz. Totul din cauza consilierilor PNL, care ar pune pe primul loc interesele politice. Primarul din localitate, Vasile Costea, spune că până la finalul anului, problema nu poate fi rezolvată.


Ședință cu scântei, astăzi, la Primăria din comuna Coteana. Mai mulți crescători de animale au venit încă de dimineață să îl aștepte pe președintele Patridului Național Liberal, Liviu Voiculescu, care le-a propus o întâlnire pentru a găsi soluții privind acordarea islazului fermierilor din localitate. Aceștia se plâng că de doi ani nu își pot duce animalele la pășunat pe islazul din localitate, din cauza consilierilor PNL, care se opun unei hotărâri de consiliu local. Mai mult, oamenii spun că pierd subvenții importante din această cauză.
La ședința care a început după ora 11.30, au aprticipat mai mulți crescători de animale, consilierii locali ai PNL și președintele organizației, Liviu Voiculescu. Discuțiile s-au aprins, iar ambele tabere s-au acuzat de intenții politice ascunse.
Primarul Vasile Costea nu a participat la discuție. Un localnic a intrat în biroul său, să lămurească problema.
Ediul spune că vina nu îi aparține lui, ci consilierilor PNL, care au boicotat ședințele de consiliu în care ar fi trebuit aprobată hotărârea.
Discuțiile nu s-au finalizat în cadrul întâlnirii de astăzi. Liberalii propun înființarea unei asociații, însă oamenii nu sunt încă hotărâți. Legea le permite să ia în administrare pajiștile și să ceară subvenții chiar dacă nu fac parte dintr-o asociație de profil. E nevoie însă de o hotărâre de consiliu local, document ce nu poate fi emis în absența unui vot pozitiv a două treimi din consilierii locali.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019