Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Prefectul și-a bătut joc de Ziua Unirii
24.01.2020
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 8009

Momente penibile, astăzi, la ceremonialul militar dedicat Zilei Unirii Principatelor, generate de prefectul Florin Homorean. Liberalul nu a respectat legea privind ceremoniile oficiale legate de ordinea depunerii coroanelor, a politizat evenimentul și l-a început înainte de ora anunțată, apoi a dat vina pe Centrul Militar pentru toate aceste gafe.


Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române au fost organizate în bătaie de joc de Prefectura Olt, la Slatina. Sub conducerea lui Florin Homorean, căruia îi revine, potrivit legii, misiunea de a aproba organizarea evenimentului, n-a ținut cont de nicio regulă. Mai întâi, în invitația transmisă presei, a anunțat că ceremonialul începe la ora 9.30. Reprezentanții instituțiilor au fost anunțați să vină la ora 10.00, dar activitățile au început la 9.50. Au urmat momente jenante pentru prefectul liberal Homorean, care a fost invitat să citească mesajul premierului Ludovic Orban. Pe lângă faptul că discursul a făcut referire la echipa guvernamentală, într-un moment total nepotrivit, prefectul n-a fost în stare nici măcar să îl citească, în mod coerent. A sărit peste cuvinte și a pierdut sensul propozițiilor, cu mâinile tremurând-i pe clipboard. Iar la final a citit de pe foaie inclusiv numele premierului, șeful său de partid căruia îi mulțumea, într-o altă scenă penibilă, atunci când a depus jurământul de prefect.
Iar momentul care a sfidat orice limită a bunului simț a fost cel în care prefectul Homorean, persoana care aprobă organizarea ceremonialului, a decis că el trebuie să depună primul coroană la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Asta în condițiile în care, Legea 215/2016, privind ceremoniile oficiale, specifică foarte clar ordinea în care se depun coroanele de flori.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020