Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Piața închisă, OPC Olt nu a luat măsuri
28.04.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 7310

Piața Zahana din Slatina a fost închisă de ieri și până în această dimineață, în urma unui control efectuat de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. Au fost găsite mai multe nereguli, printre care și nepăstrarea distanței corespunzătoare între cumpărători, pentru prevenirea îmbolnăvirii de COVID-19. Controlul celor de la București vine la doar o săptămână după ce și reprezentanții Protecției Consumatorului Olt au făcut verificări în Piața Zahana, dar nu au aplicat nicio sancțiune.


Avem activitate, dar nu și rezultate. Cam așa s-ar putea spune despre acțiunile de control desfășurate de Protecția Consumatorului Olt. Vă spunem și de ce: în urmă cu o săptămână, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Olt au mers în control la Piața Zahana din municipiul Slatina. Deși era plină de oameni, ca și acum de altfel, care nu păstrau nici măcar distanța de un metru între ei, nu a fost aplicată nicio sancțiune. Ne-a spus acest lucru chiar directorul CJPC Olt, Angelica Filotie, care încearcă să ne și explice că pur și simplu nu a fost cazul să fie luate măsuri.
Ieri, însă, în Piața Zahana din Slatina a sosit o comisie de la Agenția Națională de Protecție a Consumatorului din București. În urma verificărilor, pe lângă puhoiul de lume, au fost găsite și alte nereguli, precum lipsa apei, igiena precară și mese neamenajate corespunzător. Cei de la București nu au stat pe gânduri și l-au amendat pe administratorului pieței.
Cum s-a ajuns ca în urma controlului făcut de CJPC Olt să nu fie aplicate sancțiuni, însă după controlul venit de la București să fie amendat administratorul pieței cu 10.000 de lei, ne explică tot doamna director. Sau încearcă să ne convingă că există o explicație.

Șefa Protecției Consumatorului, o instituție plătită din bani publici să aibă grijă de sănătatea oamenilor, spune că angajații fac în permanență controale, aplică sancțiuni și iau, uneori, chiar măsuri drastice acolo unde este cazul. Însă, tot doamna director, Angelica Filotie, ne mai spune că nu are voie să dea publicității aceste rezultate, pentru că nu îi permit șefii de la București. Sunt însă aceiași șefi care au „tăiat în carne vie” la Slatina și care, imediat ce au finalizat controlul, au și făcut un comunicat de presă pe care l-au postat pe site-ul instituției. Și atunci cum rămâne, doamna director Filotie? Nu aveți voie, sau nu vreți să comunicați cu presa? Realitatea dovedește clar faptul că de la centru există deschidere și transparență, iar problema apare de aici, din curtea dumneavoastră.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020