Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Judecătorii au început protestele
26.02.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 260

Magistrații olteni au început, astăzi, protestele. Ei au ieșit pe scările Judecătoriei Slatina, cu pancarte în mână și cer independența Justiției. De astăzi și până joi, ședințele de judecată vor începe cu o oră mai târziu, iar de vineri, activitatea va fi suspendată. Magistrații nu sunt de acord modificările recente aduse legilor justiției și spun că vor continua protestele pe perioadă nelimitată.


Magistrații olteni s-au alăturat colegilor din țară, care protestează de mai multe zile, cerând independența justiției. Astăzi, 12 judecători ai Judecătoriei Slatina și doi procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au întrerupt activitatea și au ieșit pe scările instituției. A fost un protest mut. Magistrații au purtat pancarte prin care au transmis mesajul lor: „Justiția rămâne independentă”. Ei sunt nemulțumiți de modificările aduse legilor justiției și spun că vor continua protestele.
„Judecătorii din cadrul Judecătoriei Slatina au hotărât să își manifeste în continuare dezacordul cu privire la cele mai recente modificări aduse legilor justiției. În acest sens, ca formă de protest, începând cu ziua de 26.02.2019, ședințele de judecată vor începe cu o oră mai târziu decât ora comunicată, judecătorii vor ieși între orele 14:00 – 14:30 în curtea Judecătoriei Slatina/în fața Palatului de Justiție și începând cu data de 01.03.2019 vor suspenda activitatea de judecată, cu excepția cauzelor urgente“, se arată în anunțul postat pe site-ul Judecătoriei Slatina.

Protestul s-a desfășurat, astăzi, doar la Judecătoria Slatina. Mâine, judecătorilor slătineni li se vor alătura și colegi de la Corabia, care au anunțat că vor suspenda activitatea, urmând să judece doar cazurile urgente. De asemenea, tot de mâine și până pe 8 martie, magistrații din Caracal vor intra în sălile de judecată cu banderole albe la mână.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Înmormântare cu poliția și mascații

Înmormântare cu forțele de ordine la poartă. S-a întâmplat ieri, în comuna Slătioara, unde poliția, mascații și jandarmii au intervenit, după ce la eveniment participau, în loc de maximum opt persoane, atât cât prevede ordonanța militară, peste 40 de oameni. Polițiștii i-au trimis acasă pe localnicii veniți să își ia rămas bun de la răposată, fără să conștientizeze însă pericolul la care se expun. Cel care a organizat înmormântarea a fost amendat cu 2.000 de lei.
08 Apr 2020