Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Judecătorii au început protestele
26.02.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 220

Magistrații olteni au început, astăzi, protestele. Ei au ieșit pe scările Judecătoriei Slatina, cu pancarte în mână și cer independența Justiției. De astăzi și până joi, ședințele de judecată vor începe cu o oră mai târziu, iar de vineri, activitatea va fi suspendată. Magistrații nu sunt de acord modificările recente aduse legilor justiției și spun că vor continua protestele pe perioadă nelimitată.


Magistrații olteni s-au alăturat colegilor din țară, care protestează de mai multe zile, cerând independența justiției. Astăzi, 12 judecători ai Judecătoriei Slatina și doi procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au întrerupt activitatea și au ieșit pe scările instituției. A fost un protest mut. Magistrații au purtat pancarte prin care au transmis mesajul lor: „Justiția rămâne independentă”. Ei sunt nemulțumiți de modificările aduse legilor justiției și spun că vor continua protestele.
„Judecătorii din cadrul Judecătoriei Slatina au hotărât să își manifeste în continuare dezacordul cu privire la cele mai recente modificări aduse legilor justiției. În acest sens, ca formă de protest, începând cu ziua de 26.02.2019, ședințele de judecată vor începe cu o oră mai târziu decât ora comunicată, judecătorii vor ieși între orele 14:00 – 14:30 în curtea Judecătoriei Slatina/în fața Palatului de Justiție și începând cu data de 01.03.2019 vor suspenda activitatea de judecată, cu excepția cauzelor urgente“, se arată în anunțul postat pe site-ul Judecătoriei Slatina.

Protestul s-a desfășurat, astăzi, doar la Judecătoria Slatina. Mâine, judecătorilor slătineni li se vor alătura și colegi de la Corabia, care au anunțat că vor suspenda activitatea, urmând să judece doar cazurile urgente. De asemenea, tot de mâine și până pe 8 martie, magistrații din Caracal vor intra în sălile de judecată cu banderole albe la mână.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019