Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mariana Moț, președinte în Consiliul Legislativ
24.06.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1783

Judecătorul oltean Mariana Moț a fost numită astăzi, președintele secției de Drept public al Consiliului Legislativ al parlamentului României. A primit cel mai mare număr de voturi în ședința plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților, pentru funcția pentru care s-au mai înregistrat alte două candidaturi.


Legislația României în materie de drept public va fi supervizată de un judecător oltean. Mariana Moț a fost votată astăzi, de Parlamentul României, pentru funcția președinte al secției de Drept Public din Consiliul Legislativ, funcție de secretar de stat. Consiliul Legislativ este un organ consultativ de specialitate al Parlamentului României, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării și coordonării legislației naționale și ține evidența oficială a legislației României.
Judecător la Curtea de Apel Craiova, slătineanca Mariana Moț a fost, în perioada 2017-2019, secretar de stat în Ministerul Justiției. În anul 2018, Mariana Moț, împreună cu alți oficiali ai Ministerului Justiției, a susținut la Slatina Conferința regională a proiectului „Ateliere de lucru pentru munca în folosul comunității”. Munca în folosul comunității, o sancțiune ce poate fi aplicată unor anumite categorii de persoane condamnate, a fost explicată atunci de specialiști în cadrul evenimentului care a avut loc la Slatina. Magistrați, condamnați, entități care au beneficiat de acest tip de servicii, cu toții au arătat care sunt avantajele acestui sistem, aflat în continuă dezvoltare în România.
Pentru a exercita efectiv funcția de președinte în Consiliul Legislativ, magistratul oltean așteaptă decretul președintelui României de eliberare din funcția de judecător.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE