Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fermierii din Coteana, lăsați fără islaz
26.02.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1075

Fermierii din Coteana rămân fără pajiști și fără subvențiile aferente, din cauza unor ambiții politice. Un grup de consilieri locali refuză să ia parte la ședința de concesionare a islazului comunal, iar autoritățile nu pot închiria aceste suprafețe celor care au nevoie de ele. Crescătorii de animale vor să îi dea în judecată pe aleșii locali care se opun acestui demers.


În speranța că îi vor convinge pe aleșii locali să lase de-o parte orgoliile politice, crescătorii de animale din Coteana au luat parte la ședința consiliului local organizată aseară la primăria din localitate. Au fost tratați însă cu indiferență de consilierii liberali, care nu s-au prezentat nici de această dată să voteze pentru concesionarea islazului comunal. E nevoie de votul a două treimi din numărul total al consilierilor, pentru ca pajiștile din comună să fie împărțite celor care cresc animale.
Fermierii s-au revoltat. S-ar fi așteptat ca toți consilierii să înțeleagă cât de importante sunt pentru ei subvenții pe care le-ar putea primi an de an pentru pajiștile pe care vor să le concesioneze.
Dan Stoichicescu are și el 17 vaci și 130 de oi, iar fără izlaz și fără subvenții se gândește serios să renunțe la ele.
APIA oferă o subvenție de 102 euro pentru fiecare hectar de pajiște. Banii pot intra numai în conturile fermierilor sau asociațiilor care au concesionat de la primărie suprafețele respective. La Coteana, crescătorii de animale au pierdut și anul trecut atât subvențiile cât și dreptul la pășunat, tot din cauza opoziției nejustificate a consilierilor liberali.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019