Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fabrică de cărămizi romane în Olt
12.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 267

Autoritățile din Dobrosloveni, cu ajutorul unor arheologi și geologi renumiți, au descoperit metodele folosite de strămoșii romani pentru producerea cărămizilor și pavelelor. Renumite pentru rezistența lor deosebită, acestea vor fi produse într-o fabrică ce urmează să fie construită în județ. Mai întâi se va obține însă un brevet pentru ele.


Descoperite în situl arheologic Romula din Dobrosloveni, cărămizile și pavelele romane au fost studiate intens în ultimii ani de arheologi și geologi. Acestea sunt renumite pentru rezistența lor, iar cercetătorii au vrut să afle cum au fost produse ele, în urmă cu 2.000 de ani. Au analizat în detaliu, la Institutul de la Măgurele, atât lutul cât și procedeul de ardere și au ajuns la formula folosită de romani.
Primăria Dobrosloveni și Consiliul Județean susțin acest demers de obținere a brevetului pentru cărămizile și pavelele romane. Mai mult, vor să realizeze un proiect prin care să construiască o fabrică în care să se producă acest tip de materiale durabile. La Dobrosloveni, autoritățile au înțeles că dețin adevărate comori în satul Reșca, acolo unde se fac săpături arheologice de mulți ani.
Tot la Dobrosloveni a fost înființat și primul centru de informare turistică din mediul rural din județ, iar în luna august va fi organizat aici un festival roman.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019