Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fabrică de cărămizi romane în Olt
12.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 255

Autoritățile din Dobrosloveni, cu ajutorul unor arheologi și geologi renumiți, au descoperit metodele folosite de strămoșii romani pentru producerea cărămizilor și pavelelor. Renumite pentru rezistența lor deosebită, acestea vor fi produse într-o fabrică ce urmează să fie construită în județ. Mai întâi se va obține însă un brevet pentru ele.


Descoperite în situl arheologic Romula din Dobrosloveni, cărămizile și pavelele romane au fost studiate intens în ultimii ani de arheologi și geologi. Acestea sunt renumite pentru rezistența lor, iar cercetătorii au vrut să afle cum au fost produse ele, în urmă cu 2.000 de ani. Au analizat în detaliu, la Institutul de la Măgurele, atât lutul cât și procedeul de ardere și au ajuns la formula folosită de romani.
Primăria Dobrosloveni și Consiliul Județean susțin acest demers de obținere a brevetului pentru cărămizile și pavelele romane. Mai mult, vor să realizeze un proiect prin care să construiască o fabrică în care să se producă acest tip de materiale durabile. La Dobrosloveni, autoritățile au înțeles că dețin adevărate comori în satul Reșca, acolo unde se fac săpături arheologice de mulți ani.
Tot la Dobrosloveni a fost înființat și primul centru de informare turistică din mediul rural din județ, iar în luna august va fi organizat aici un festival roman.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019