Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fabrică de cărămizi romane în Olt
12.03.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 351

Autoritățile din Dobrosloveni, cu ajutorul unor arheologi și geologi renumiți, au descoperit metodele folosite de strămoșii romani pentru producerea cărămizilor și pavelelor. Renumite pentru rezistența lor deosebită, acestea vor fi produse într-o fabrică ce urmează să fie construită în județ. Mai întâi se va obține însă un brevet pentru ele.


Descoperite în situl arheologic Romula din Dobrosloveni, cărămizile și pavelele romane au fost studiate intens în ultimii ani de arheologi și geologi. Acestea sunt renumite pentru rezistența lor, iar cercetătorii au vrut să afle cum au fost produse ele, în urmă cu 2.000 de ani. Au analizat în detaliu, la Institutul de la Măgurele, atât lutul cât și procedeul de ardere și au ajuns la formula folosită de romani.
Primăria Dobrosloveni și Consiliul Județean susțin acest demers de obținere a brevetului pentru cărămizile și pavelele romane. Mai mult, vor să realizeze un proiect prin care să construiască o fabrică în care să se producă acest tip de materiale durabile. La Dobrosloveni, autoritățile au înțeles că dețin adevărate comori în satul Reșca, acolo unde se fac săpături arheologice de mulți ani.
Tot la Dobrosloveni a fost înființat și primul centru de informare turistică din mediul rural din județ, iar în luna august va fi organizat aici un festival roman.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE