Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Carantina, haos total în Schitu
10.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 5688

A fost haos total, aseară, în satul Greci, al comunei Schitu. După ce 12 localnici au fost confirmați cu COVID-19, Prefectura Olt a decis, fără să anunțe în prealabil, că satul intră în carantină. Localnicii au fost revoltați că nimeni nu le-a spus despre ceea ce urma să se întâmple, iar din această cauză unii au rămas blocați în sat.


Decizie controversată a Prefecturii Olt, care, profitând de situația epidemiologică actuală, a creat haos în satul Greci, din Schitu. Fără să pregătească populația pentru ceea ce urma să se întâmple, a decis că satul trebuie să intre în carantină, de aseară, de la ora 19.00. Sunt 12 persoane infectate cu COVID-19 în sat, iar prefectura a dus la extremă legea care permite izolarea localităților în care numărul persoanelor infectate depășește 3 la mia de locuitori și a închis satul.

„În cazul în care, pe durata celor 14 zile pentru care s-a instituit măsura carantinării satului Greci, comuna Schitu, vor apărea situaţii speciale, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Olt va analiza aceste situaţii şi va stabili măsuri suplimentare, cu aprobarea prefectului”, se arată în comunicatul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Olt
Fie că erau cu animalele pe câmp, fie că erau veniți în sat doar pentru zilele de week-end, oamenii s-au văzut nevoiți să se supună rigorilor legii.
Forțele de ordine au respectat decizia fulger venită din partea Prefectului Județului Olt și au intervenit prompt. Așa se face că aseară, mai multe echipaje ale Poliției și ale Jandarmeriei s-au instalat la intrările și ieșirile satului Greci.
În Greci sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru transportul de marfă, pentru cei care nu locuiesc în sat, dar își desfășoară activitatea economică aici, pentru urgențe medicale, dar și pentru cei care doar tranzitează localitatea, fără a face vreo oprire.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020