Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Căldura devine tot mai greu de suportat
02.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 214

Temperaturile tot mai ridicate îi afectează pe mulți dintre cei cu probleme de sănătate. Cardiacii sunt cei mai expuși pericolului, iar medicii le recomandă să se hidrateze bine și să evite expunerea la soare. Până în prezent, nu au fost înregistrate incidente din cauza căldurii, însă medicii se așteaptă la un val de astfel de solicitări, motiv pentru care le recomandă oamenilor să stea în casă, mai ales la orele de vârf.


Sunt anunțate temperaturi caniculare pentru județul Olt, astăzi și mâine. Meteorologii spun că asistăm la primul val de caniculă din acest an, cu temperaturi de 35-36 de grade celsius, și izolat 37 de grade și disconfort termic accentuat.
Astfel, medicii se așteaptă la un val de solicitări, în aceste zile, și le recomandă vârstnicilor să ia câteva măsuri de protecție, pentru a suporta mai ușor căldura sufocantă.
Consumul de lichide și evitarea expunerii la soare sunt cele mai importante măsuri de protecție, în zilele caniculare. Foarte importantă este și respectarea medicației, mai spun specialiștii.
Vârstnicii spun că încearcă să respecte indicațiile medicilor și evită, pe cât posibil, expunerea la soare, la orele amiezii.
De asemenea, de mare ajutor sunt consumul de legume și fructe proaspete, dar și consumul de iaurt. Trebuie evitate, în schimb, cafeaua, alcoolul și efortul fizic.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE