Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bebelușul, în stare gravă- mama, în libertate
03.02.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 747

În timp ce nou-născutul abandonat într-o casă părăsită din comuna Morunglav a fost transferat în stare gravă la un spital din Craiova, mama lui, din vina căreia a ajuns așa, a fost lăsată în libertate de anchetatori. Femeia, care este infirmieră la Spitalul Balș a ascuns sarcina și le-a spus procurorilor că i-a fost rușine să păstreze acasă copilul, pentru că este văduvă. Acum e acuzată de rele tratamente aplicate minorului și riscă până la 7 ani de închisoare.


Măsuri blânde pentru infirmiera de la Spitalul Balș, care și-a abandonat copilul nou-născut într-o casă părăsită din localitatea Morunglav. În urma audierilor care au avut loc, vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș, femeia a fost lăsată în libertate. Procurorii au preluat cazul de la poliție și efectuează cercetări in rem, adică asupra faptei, nu asupra mamei. Gestul femeii este însă unul foarte grav: și-a lăsat copilul în frig, pe timp de iarnă, doar pentru că i-a fost rușine să îl păstreze acasă, așa cum le-a spus chiar ea anchetatorilor.
Potrivit procurilor, pentru fapta sa, femeia riscă până la șapte ani de închisoare. Iar în timp ce mama este în libertate, copilul la care a renunțat fără pic de milă, luptă acum pentru viața sa la un spital din Craiova. El a fost transferat vineri, în stare gravă, cu degerături la picioare, după ce a stat mai multe ore în frig și nehrănit.
Cazul a intrat și în atenția angajaților de la Protecția Copilului Olt. Aceștia au demarat procedura pentru a-l prelua pe copil.

Mai mult, reprezentanții DGASPC au solicitat Primăriei și o anchetă la locuința mamei, care mai are acasă o fată mai mare și un băiețel de cinci ani. Cei de la Protecția Copilului vor să vadă în ce condiții sunt îngrijiți copiii și dacă băiatul poate rămâne în continuare în același mediu.
Infirmiera este văduvă și lucrează de mulți ani la Spitalul din Balș. Colegii săi spun că era liniștită și că nu au știut nimic de sarcină, fiind șocați la aflarea veștii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE