Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ambrozia, pericol pentru sănătate
25.06.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 406

Până la sfârșitul lunii, primăriile trebuie să înceapă acțiuni de combatere a ambroziei, o plantă periculoasă care provoacă alergii severe. În județul Olt, autoritățile competente au demarat deja campanii de informare și control, iar cei care nu respectă prevederile legale, riscă amenzi usturătoare.


Alergia la ambrozie afectează în fiecare an, cel puțin o jumătate de milion de români. Și în județul Olt, această plantă s-a răspândit destul de mult, iar cazurile de îmbolnăvire nu au întârziat să apară. Autoritățile demarează în fiecare an campanii de informare și de control la primăriile și persoanele fizice care dețin terenuri cu ambrozie, iar acolo unde se descoperă nereguli, comisarii de mediu aplică sancțiuni.
Una din primele localități din județul Olt care s-a alăturat acestei campanii este municipiul Caracal. Reprezentanții Primăriei au lansat un apel tuturor deținătorilor de terenuri, de a participa activ în lupta împotriva ambroziei.
„Pentru ca acțiunea noastră să dea rezultate, este nevoie și de implicarea administratorilor de drumuri publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și bazinelor piscicole, dar și a proprietarilor de terenuri din Caracal. Aceștia au obligația ca până la sfârșitul lunii iunie să respecte legea și să îndepărteze ambrozia de pe proprietățile lor, evitând astfel eventualele amenzi.” , se arată în comunicatul de presă al Primăriei Caracal
Alergia la ambrozie afectează sănătatea unei largi categorii de persoane, care include și copiii. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli, iar oamenii ar trebui să trateze cu seriozitate apariția acestei afecțiuni.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE