Acțiuni ample de control desfășurate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Astfel, în perioada 1–14 iulie, în urma a 30 de verificări efectuate, inspectorii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 107.000 de lei. Au fost verificate unități care manipulează produse alimentare de origine animală și nonanimală, de la depozitare și procesare, până la comercializare. În mai multe cazuri, inspectorii au constatat deficiențe majore.
Cea mai mare amendă, de 67.000 lei, a fost aplicată unei unități de procesare carne din Olt pentru nereguli grave de igienă și depozitare. Aici au fost identificate produse returnate neconforme, care au fost dirijate către neutralizare. Pe lângă aceste măsuri, rămâne în vigoare suspendarea activității unei fabrici de oțet din județ, după ce, la controlul anterior, s-au descoperit lipsa trasabilității produselor, absența buletinelor de analiză și a programului de autocontrol, precum și nerespectarea normelor privind sănătatea angajaților.