Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tot mai mulți șomeri în județul Olt
21.02.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 152

Rata șomajului în județul nostru a înregistrat o creștere în ianuarie, comparativ cu luna precedentă, conform datelor furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt. Cei mai afectați de acest fenomen sunt oltenii cu vârsta peste 40 de ani, care întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă stabil.


Se îngroașă rândul șomerilor în județul nostru. Se pare că în prima lună a acestui an, rata șomajului înregistrată a fost mai mare, față de cea din luna precedentă. Potrivit unei statistici realizate de AJOFM Olt, cei mai mulți olteni care nu reușesc să se încadreze pe piața muncii au vârsta peste 40 de ani.
Majoritatea șomerilor înregistrați la AJOFM Olt nu beneficiază de ajutor financiar de la stat.
Potrivit datelor furnizate de instituție, șomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă cea mai mare pondere în totalul celor înregistrați în evidențele AJOFM Olt, cu 40,16%, urmați de cei cu nivel de instruire liceal, cu 19,82%. Persoanele fără un job cu studii postliceale și superioare sunt înregistrate în proporții mai mici, însă sunt și ele afectate de fenomenul șomajului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE