Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de probe în Laboratorul DSVSA Olt
11.12.2023
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 305

Sute de probe de legume, fructe și furaje au fost analizate în Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Toate valorile obținute au fost sub limitele maxime admise prevăzute de Comisia Europeană, spun reprezentanții Direcției.


În cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt își desfășoară activitatea Compartimentul de control reziduuri și contaminanți. Aici, angajații, cu ajutorul echipamentelor performante, efectuează determinarea reziduurilor de pesticide pentru produsele de origine non-animală. Pe parcursul acestui an au fost analizate 190 de probe de legume și fructe provenite din import. Toate rezultatele au fost conforme.
De asemenea, în cadrul laboratorului se pot face analize și de contaminanți la hrana pentru animale. Și aici au fost prelevate sute de probe, toate fiind sub limita admisă.
Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt este unul din cele șase laboratoare existente la nivel național, care dețin capacitatea analitică a probelor prelevate de inspectorii sanitari veterinari din depozitele de destinație, din produsele provenite din import.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE