Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
SMS 113, serviciul de urgență pentru surdo-muți
17.01.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 155

Persoanele cu dizabilități de auz sau vorbire pot să folosească gratuit numărul unic 113 pentru SMS-urile asociate apelurilor de urgență. Ele pot să folosească acest serviciu doar după o înregistrare prealabilă a propriului număr de telefon în baza de date a Sistemului pentru apeluri de urgență.


 Persoanele surdo-mute din România au la dispoziție un număr de SMS prin care pot solicita ajutorul agențiilor de intervenție, dacă se află în situații de risc. 113 este numărul pentru SMS-urile asociate apelurilor de urgență.
Aceste persoane pot să utilizeze numărul 113 după o înregistrare prealabilă a propriului număr de telefon în baza de date a Sistemului pentru apeluri de urgență. Această înregistrare este necesară pentru ca, în momentul apelului, operatorii STS să fie informați cu privire la faptul că apelantul este o persoană cu dizabilități, pentru a iniția procedura specială aplicabilă în aceste cazuri. Iată care sunt documentele necesare înregistrării.
Serviciul de SMS 113 a fost lansat în 2015 cu scopul de a oferi persoanelor cu dizabilități de auz si de vorbire acces la Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgentă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE