Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
SMS 113, serviciul de urgență pentru surdo-muți
17.01.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 157

Persoanele cu dizabilități de auz sau vorbire pot să folosească gratuit numărul unic 113 pentru SMS-urile asociate apelurilor de urgență. Ele pot să folosească acest serviciu doar după o înregistrare prealabilă a propriului număr de telefon în baza de date a Sistemului pentru apeluri de urgență.


 Persoanele surdo-mute din România au la dispoziție un număr de SMS prin care pot solicita ajutorul agențiilor de intervenție, dacă se află în situații de risc. 113 este numărul pentru SMS-urile asociate apelurilor de urgență.
Aceste persoane pot să utilizeze numărul 113 după o înregistrare prealabilă a propriului număr de telefon în baza de date a Sistemului pentru apeluri de urgență. Această înregistrare este necesară pentru ca, în momentul apelului, operatorii STS să fie informați cu privire la faptul că apelantul este o persoană cu dizabilități, pentru a iniția procedura specială aplicabilă în aceste cazuri. Iată care sunt documentele necesare înregistrării.
Serviciul de SMS 113 a fost lansat în 2015 cu scopul de a oferi persoanelor cu dizabilități de auz si de vorbire acces la Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgentă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022