Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Recomandări pentru șoferi, în sezonul rece
08.12.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 160

În sezonul rece, polițiștii fac o serie de recomandări șoferilor, pentru ca siguranța lor și a celorlalți participanți la trafic să nu fie pusă în pericol. Oamenii legii reamintesc conducătorilor auto că au o serie de obligații în această perioadă, pentru a preveni accidentele, dar și alte probleme ce pot apărea în trafic.


 Sezonul rece vine, ca în fiecare an, cu o serie de modificări, nu doar a condițiilor meteorologice, ci și a măsurilor pe care fiecare participant la trafic trebuie să le ia pentru ca siguranța tuturor să nu fie pusă în pericol. Astfel, polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să respecte obligațiile pe care le au în această perioadă. Pentru că, din experiența anilor trecuți, pe timp de iarnă au loc accidente rutiere grave, ca urmare a nerespectării condițiilor meteorologice în trafic.
Polițiștii olteni mai recomandă:
„-să evitați acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și frânare și să folosiți cu precădere frâna de motor;
-să adaptați viteza permanent la condițiile de drum;
-să circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara acestora, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă”, apare în comunicatul Poliției.
De asemenea, șoferii trebuie să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă. Potrivit Codului Rutier, acestea sunt obligatorii oricând se circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de data din calendar. În caz contrar, amenzile pornesc de la 1.305 lei, pentru autoturisme și pot ajunge până la 2.900 de lei, pentru microbuze și vehiculele de transport marfă. Totodată, șoferilor le este reținut și certificatul de înmatriculare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022