Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Spitalul are nevoie de Neurochirurgie și Radiologie Intervențională”
23.02.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 345

„Spitalul Slatina are nevoie de înființarea a două secții importante: Neurochirurgie și Radiologie Intervențională”. Este declarația medicului Renică Diaconescu, șeful Secției de Neurologie de la Slatina. Dacă spitalul ar putea oferi aceste servicii medicale, pacienții nu ar mai fi trimiși la alte clinici și spitale din țară. Reprezentanții Spitalului Județean spun că își doresc foarte mult să înființeze noi secții, dar acest lucru este de durată.


 Șeful secției de Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, medicul Renică Diaconescu, spune că este nevoie de înființarea a două noi secții în cadrul unității medicale. Neurochirurgia și Radiologia Intervențională sunt două specializări de care unitatea medicală duce lipsă, iar din această cauză bolnavii sunt trimiși la alte spitale din țară.
Renică Diaconescu spune că, nu de puține ori, a fost nevoit să dea telefoane la colegii din țară pentru a salva viața unor paccienți ajunși în stare gravă, pentru că la Slatina nu există neurochirurgie și radiologie intervențională.
Reprezentanții Spitalului Slatina spun că își doresc foarte mult să înființeze noi secții medicale, dar că acest lucru nu poate fi făcut ușor.
„Neurochirurgia și Radiologia Intervențională sunt două specializări pe care și le dorește orice spital județean și pe care, în timp, vom reuși să le oferim și noi pacienților din județul Olt.
Organizarea unei activități medicale noi presupune în primul rând alocarea de resurse: spații, personal, aparatură și echipamente medicale, integrarea în circuitele medicale și funcționale ale spitalului. Așadar, înființarea a două structuri noi, în actualul context, este un demers dificil pentru că înseamnă noi provocări de organizare a secțiilor, însă de luat în calcul în perioada imediat următoare, după finalizarea obiectivelor de investiții. Și sunt convinsă că, având susținerea financiară a Consiliului Județean Olt, determinarea actualei echipe de conducere, vom avea și la Slatina aceste două specialități importante”, transmite managerul Spitalului Slatina, Angela Nicolae.

În prezent, la Spitalul Slatina sunt în derulare proiecte de reabilitare interioară la Blocul Materno Infantil și Medicală, reabilitare, modernizare și dotare pentru ambulatoriul integrat al spitalului, încă un proiect de reabilitare interioară în așteptare pentru Blocul Central, lucrări care conduc la relocare de spații, ceea ce generează temporar, o capacitate redusă de funcționare, pentru că numărul paturilor este redus.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE