Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
30.000 de olteni vaccinați împotriva gripei
06.02.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 129

Infecțiile respiratorii sunt în continuă creștere în județul Olt. Medicii spun că ne confruntăm deja cu vârful de îmbolnăviri. La nivel național este stare de alertă epidemiologică, iar spitalele au luat măsuri pentru limitarea extinderii cazurilor de gripă. Medicii recomandă în continuare vaccinarea antigripală, pentru că pericolul de îmbolnăvire este la fel de mare și în luna martie, spun aceștia.


Medicii și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt recomandă o serie sfaturi și măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii de gripă. Numărul cazurilor este în continuă creștere, iar majoritatea pacienților sunt nevaccinați, spun cadrele medicale.
2.000 de infecții respiratorii, pneumonii și cazuri de gripă au fost înregistrate numai în ultima săptămână, în județul Olt.
Vaccinul antigripal poate fi găsit în farmacii. El este gratuit pentru persoanele vulnerabile și poate fi rificat cu rețetă prescrisă de medicul de familie.
Deși ne aflăm în ultima lună de iarnă, medicul spune că nu este târziu pentru administrarea serului antigripal.
Potrivit DSP Olt, iarna aceasta, la nivelul județului au fost imunizați împotriva gripei aproape 30.000 de olteni. Vaccinul este disponibil în continuare în farmacii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE