Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Concediu pentru îngrijirea copilului bolnav
13.09.2023
Autor articol: Mirela Vârşă
Vizualizari: 487

Părinții își pot lua concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, dacă vârsta acestuia este de până la 12 ani. Concediul poate fi luat pe o perioadă de 45 de zile calendaristice într-un an, pentru un copil.


 Conform noilor modificării aduse ordonanței concediilor medicale, părinții pot sta acasă pentru a-și îngriji copilul bolnav, dacă minorul are până la 12 ani, nu doar până la șapte ani, cum era până acum. Scopul principal al modificării legislative este asigurarea cadrului legal pentru părinți de a-și îngriji în mod corespunzător copiii bolnavi, fără a fi nevoie să recurgă la alte tipuri de concedii.
Pentru a beneficia de acest concediu, părintele-salariat trebuie să fi cotizat la sistemul public de sănătate timp de minimum șase luni în ultimele 12 luni de dinainte de solicitarea concediului. Cuantumul brut lunar al indemnizației este de 85% din media veniturilor brute lunare din perioada de stagiu. Concediul medical pentru îngrijirea copilului bolnav se poate acorda numai unuia dintre părinți.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE