Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Continuăm să ne protejăm. Canicula revine
27.07.2023
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 556

După episoadele scurte de vreme răcoroasă, meteorologii anunță un nou val de caniculă. Asta înseamnă că trebuie să avem grijă, în continuare, și să învățăm să ne protejăm de efectele negative ale caniculei. Medicii vin cu o serie de sfaturi alimentare, atât pentru persoanele sănătoase, cât și pentru bolnavii cronici.


Un pahar de lapte, de apă minerală sau de apă cu sare ne pot feri de efectele negative ale caniculei. Sunt sfaturi utile pe care medicii Spitalului Județean de Urgență Slatina le oferă persoanelor sănătoase clinic pentru a nu avea parte de plimbări cu ambulanța și de vizite nedorite la UPU.
Nu aceleași sfaturi trebuie să le respecte și bolnavii cronici, adică cei care suferă de afecțiuni cardiace, pulmonare sau diabeticii.
Medicii atrag atenția și asupra mediului în care este păstrată hrana. În perioadele caniculare, orice aliment devine rapid perisabil și este recomandat să nu consumăm carne sau fructe și legume care au fost expuse căldurii mai mult de două ore.
Ultimele episoade de caniculă din județul Olt au dus la o creștere semnificativă a solicitărilor la Ambulanță și a adresabilității la Unitățile de Primiri Urgențe din spitale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE