Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Neasigurații olteni solicită servicii medicale
17.05.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 140

Oltenii neasigurați din punct de vedere medical solicită servicii incluse în pachetul minimal. Aceștia pot beneficia gratuit de servicii de urgenţă medico-chirurgicală, servicii de medicină dentară sau transport cu ambulanța. În județul Olt sunt peste 112.000 de persoane neasigurate medical.


 Dacă nu ești asigurat și nu plătești lunar contribuția la Fondul national de asigurări sociale de sănătate, poți beneficia de serviciile medicale incluse în pachetul minimal de servicii, precum și de anumite servicii incluse în pachetul de bază. Este anunțul reprezentanților Casei de Asigurări de Sănătate Olt.
De asemenea, persoanele neasigurate mai beneficiază de servicii de medicină dentară de urgenţă. Iar atunci când nu este posibilă deplasarea pacientului sau dacă acesta se află în stare critică, are dreptul la transport sanitar gratuit.
În cazul unei internări pentru urgență medico-chirurgicală, spitalul acordă serviciile medicale gratuit, având obligația să evalueze situația medicală a pacientului și să îl externeze dacă serviciile de urgență nu se mai justifică.
Însă, la solicitarea pacientului, se poate continua internarea în regim de spitalizare continua, cu suportarea cheltuielilor aferente de către pacient, pentru perioada în care aceste servicii nu mai reprezintă urgență.
În județul Olt sunt 112.865 de persoane neasigurate medical.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE