Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CAS: Modificări ale asigurării pentru concedii și indemnizații
27.04.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1143

Au apărut modificări privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate. Reprezentanții CAS anunță că venitul lunar înscris în contractul de asigurare nu va putea fi mai mare decât valoarea a trei salarii minime brute pe țară, pentru orice tip de concediu medical, inclusiv pentru sarcină și lăuzie.


 Sunt modificări privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate. Potrivit reprezentanților CAS Olt, acestea erau necesare pentru implementarea unui mecanism echitabil și unitar pentru calculul indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate, în scopul gestionării eficiente a fondurilor alocate acestui domeniu. Astfel, venitul lunar înscris în contractul de asigurare nu va putea fi mai mare decât valoarea a trei salarii minime brute pe țară.
Până în prezent, persoanele fizice care se asigurau opțional pentru concedii medicale puteau alege să beneficieze de indemnizații pentru care baza de calcul era de până la 3 salarii minime brute, cu excepția concediilor de sarcină și lăuzie, pentru care baza de calcul putea fi de până la 12 salarii minime brute.
Persoanele fizice, altele decât salariații și asimilații acestora, pot încheia opțional contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru concedii și indemnizații medicale. Cuantumul acestor indemnizații se stabilește în funcție de venitul lunar înscris în contract, pe baza unei formule de calcul.
Potrivit CAS Olt, contractele aflate în derulare la data intrării în vigoare se vor modifica prin acte adiționale, ce vor fi valabile începând cu data de 1 iunie 2023.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024