Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Renică Diaconescu, personalitatea anului în medicină
15.01.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 4894

Cunoscutul Neurolog Renică Diaconescu, de la Spitalul Județean de Urgență Slatina este premiat de municipalitate, anul acesta, în cadrul „Galei Laureaților”. Medicul va fi desemnat personalitatea anului în Medicină, după ce, împreună cu echipa sa de neurologi a obținut premiul GOLD, acordat de Organizația Europeană de Stroke.


 Primăria municipiului Slatina organizează, în perioada 20-24 ianuarie 2023, cea de a VII-a ediție a „Galei Laureaților”. Vor fi acordate premii slătinenilor care au obținut rezultate excepționale anul trecut sau personalităților care au avut un impact deosebit asupra comunității locale. Printre ei se află și medicul Renică Diaconescu de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, care a fost desemnat „personalitatea anului”.
Medicul Renică Diaconescu și echipa sa de neurologi de la Spitalul din Slatina, sunt recunoscuți la nivel internațional în urma premiului obținut pentru programul de tromboliză în cazul pacienților cu AVC. Spitalul Slatina se află printre cele 173 de unități medicale, din 33 de state europene, premiate de Societatea Europeană de Stroke.
La Spitalul din Slatina, programul de tromboliză funcționează din 2019. Tromboliza intravenoasă este o injecție care se administrează în cazul pacienților cu AVC, în primele 4 ore și jumătate de la debutul simptomelor. Aceasta pur și simplu topește cheagurile de sânge, iar pacientul pleacă acasă, în câteva zile, fără sechele.
Așadar, „Gala Laureaților”, organizată de Primăria Slatina, va avea loc, în perioada 20-24 ianuarie 2023, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina. Municipalitatea a făcut o tradiție din acest eveniment și vrea ca an de an, să aducă recunoștință oamenilor de valoare din orașul nostru. Indiferent că este vorba despre personalități din domeniul științei, culturii, sportului sau alte domenii de activitate, cu toții merită respect și apreciere pentru contribuția adusă în viața comunității locale, este mesajul autorităților din cadrul Primăriei Slatina.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE