Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Centrul de Transfuzii cere ajutorul medicilor de familie
11.01.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 657

Este din nou criză de sânge în Olt, iar pentru a rezolva această problemă, Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina cere ajutorul medicilor de familie din județ. Primul medic s-a alăturat deja campaniei, iar astăzi, la Slatina, au fost mobilizate peste 20 de persoane, care nu au stat pe gânduri când au aflat că este nevoie urgentă de sânge, pentru salvarea mai multor vieți.


 Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina a început, astăzi, o amplă campanie de donare de sânge, în colaborare cu medicii de familie din județul Olt. Donarea se face în cabinetele medicilor de familie, unde ajunge o echipă mobilă de la Centrul de Transfuzie și colectează sânge. Primul medic s-a alăturat deja proiectului, la Slatina și a mobilizat mai multe persoane care au dorit să facă acest gest nobil.
Cei care au venit astăzi la centru au spus că nu există bucurie mai mare ca cea de a dona viață pentru a salva alte vieți.
Este criză mare de sânge, nu doar în Olt, dar și în țară. În timp ce unele grupe se găsesc greu sau deloc, probleme sunt și în ceea ce privește derivatele din sânge. Iar solicitările de la spitale sunt, parcă, tot mai multe, spun angajații de la sânge.
Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină speră ca toți medicii de familie din județ să se alăture acestei campanii, iar prin gestul lor să contribuie la salvarea cât mai multor vieți. Sunt zilnic copii, tineri sau vârstnici care au nevoie de acest lichid salvator, care nu poate fi înlocuit cu nimic.
Cei care vor să doneze se pot adresa medicilor de familie sau chiar Centrului de Transfuzie Sanguină Slatina. Poate dona orice persoană cu vârsta peste 18 ani, care nu suferă de vreo boală, cu greutatea peste 50 de kilograme. Donatorii primesc un card valoric de 67 de lei și o zi liberă de la serviciu, plus analize medicale gratuite.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE