Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
DSVSA Olt│Mare atenție la carnea de porc!
30.11.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 434

„Pentru sărbători în siguranță, consumați produse alimentare, carne și preparate din carne numai din unități înregistrate sanitar veterinar!” este sfatul celor de la DSVSA Olt, în această perioadă. De asemenea, oltenii care își sacrifică porcii în gospodărie, sunt sfătuiți să efectueze examenul trichineloscopic, care costă 26 de lei.


Se apropie Sărbătorile de iarnă, iar mulți dintre olteni păstrează tradiția de a-și sacrifica porcii în gospodăriile proprii. Cei de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt spun că pentru prevenirea apariției unor îmbolnăviri este necesar să se efectueze examenul trichineloscopic.
În Olt, sunt șase puncte de testare. La Slatina, în Piața Zahana și Piața Frații Buzești, la Balș, în incinta Pieței Agroalimentare, la Caracal vis-a-vis de Piața Agroalimentară, în Corabia și Drăgănești Olt. Costul unui examen trichineloscopic la nivelul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale de stat este de 26 de lei. De asemenea, cei care vând carne sunt obligați să respecte anumite reguli.
Comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar se sancționează cu amenzi cuprinse între 20 de mii și 40 de mii de lei.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE