Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
2.000 de persoane cu viroze și pneumonii
29.11.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 133

În plin sezon rece, numărul îmbolnăvirilor de viroze și pneumonii se menține în continuare crescut. Aproape 2.000 de olteni au ajuns la medic, numai în ultima săptămână, cu viroze respiratorii sau pneumonii. Cadrele medicale recomandă evitarea aglomerării și a contactului cu persoane care au simptome de răceală.


Se menține crescut numărul cazurilor de viroze și pneumonii, în județul Olt. Potrivit celor de la Direcția de Sănătate Publică, aproape 2.000 de oameni au fost diagnosticați cu infecții respiratorii în ultima săptămână. Unii dintre ei au necesitat internarea în spital.
Cadrele medicale spun că majoritatea pacienților au fost nevaccinați împotriva gripei. De aceea, recomandă vaccinarea antigripală pentru sezonul rece, pentru prevenirea îmbolnăvirii. Reprezentanții DSP spun că vaccinul mai există în unele cabinete ale medicilor de familie, iar cei care doresc să se protejeze de gripă pot solicita imunizarea, care se face gratuit.
Pentru prevenirea îmbolnăvirii, DSP Olt recomandă:
-evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor de persoane și a contactului cu persoanele bolnave;
-respectarea unui regim sănătos de viață- alimentație bogată în legume și fructe;
-menținerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate;
- omul bolnav se izolează de restul familiei într-o altă cameră.
De asemenea, foarte importantă este evitarea automedicației și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor simptome compatibile cu gripa. Gripa este o formă severă de răceală care, în unele cazuri, poate duce chiar până la deces.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE