Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ordin pentru testul PCR
20.11.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 321

Virusul Sars-Cov 2 a schimbat legea în Sănătate. Pentru că în pandemie, unele spitale cereau test PCR obligatoriu pacienților, Ministrul Sănătății a emis un ordin prin care nu se mai impune testarea obligatorie a bolnavilor. Vor fi testați pentru Covid doar pacienții care au simptome specifice.


 Spitalele nu mai au dreptul să ceară pacienților testul COVID obligatoriu. Potrivit CAS Olt, Ministerul Sănătății e emis ordinul nr. 2.675 din 8 septembrie 2022, pentru aprobarea unor măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
Astfel, pacienții nu trebuie să plătească testul COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară. Potrivit reprezentaților Spitalului Județean de Urgență Slatina, în prezent testul Covid este obligatoriu doar pentru pacienții cu simptome specifice virusului Sars-Cov 2. Ceilalți nu mai sunt testați obligatoriu, așa cum se întâmpla în perioada pandemiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024