Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Diabetul, boala care nu se vindecă
18.11.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 164

Infarct, atac vascular cerebral, blocaj renal, orbire sau amputații ale membrelor inferioare. Acestea sunt complicațiile pe care le poate produce diabetul, o boală care afectează și ucide tot mai multe persoane. Se ajunge aici pentru că, adesea, afecțiunea este depistată foarte târziu, spun medicii.


 Diabetul este una dintre cele mai periculoase boli care afectează, în ultimul timp, tot mai multe persoane. Apare la adulți, dar și la copii, iar, din păcate, în cele mai multe cazuri, boala este depistată târziu. Invitată la emisiunea „Perfectul Simplu” de la Olt Tv, medicul Diana Stuparu, specializat în Diabet zaharat, a vorbit despre această problemă gravă de sănătate.
Diabetul nu se vindecă, dar se poate trata, mai spune medicul specialist. O simplă și ieftină analiză, efectuată periodic, ne poate salva de la suferință.
În județul Olt, numai la Spitalul Județean de Urgență Slatina, din luna ianuarie, anul trecut, și până în prezent, au fost înregistrate 713 cazuri noi de diabet.
Numărul cazurilor este în continuă creștere. În prima parte a acestui an, în România au fost raportate 42.000 de cazuri noi. Alți peste 1,2 milioane de oameni sunt sub monitorizare în programul de diabet. De asemenea, un procent de 24% dintre respondenți declară că nu li s-a măsurat niciodată glicemia.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE